Barion Pixel
Oldal kiválasztása

KACSkaringó28km

Fuss vagy túrázz Etyek lankái között

Lássuk!Indulás!

Figyelem!

 

A kör bármikor teljesíthető, korlátozások azonban előfordulhatnak. Kérlek ezekről tájékozódj az indulásod előtt.

28km

A KACSkaringó etyeki körök nagyobbika, a maga több mint 28km hosszával és 500m szintemelkedésével.
Az útvonalon végighaladva teszel egy kört Etyek szőlő dűlői között, közben bejárva az  Öreghegyet, illetve néhány csodás helyet.

Futás vagy túrázás közben elhaladsz a Korda Filmpark mellett, érinted az Újhegyet, körbejárod a horgásztavat, megcsodálhatod a boti kápolnát,  kacskaringózol a szőlőtőkék között, végighaladsz a manduláson, végül az Öreghegyről fordulsz a cél irányába.

A rajt és cél egyaránt a Café Madeleine kávézó mellett található, itt majd átveheted a sikeres teljesítés esetén járó különleges érmedet és az 1000Ft értékű fogyasztást, ami segít visszapótolnod az elégetett kalóriákat 🙂

Javasoljuk, hogy töltsd le az útvonalat (.gpx) egy arra alkalmas eszközre (óra, telefon) és azt követve haladj.

Az út teljesen változatos: van aszfalt, kockakő, murva, füves mezei út, illetve földút is, ahol nedvesebb időben számolnod kell némi dagonyával!

A kört bármikor teljesítheted, a GeoGo alkalmazással tudod igazolni (nem kell QR kódokat keresgélned). A kör instant jellegéből adódóan nincs ellátás, magadnak kell gondoskodnod a szükséges frissítésről és felszerelésről.

geogo

Hogyan működik?

A KACSkaringó teljesítésének feltétele a GeoGo honlapon történő regisztráció, illetve a teljesítések igazolásához szükséged lesz egy okostelefonra.

Az induláshoz szükséged lesz még egy egyedi kódra, amivel a túra teljesítését meg tudod kezdeni. Ezt a kódot a nevezés és fizetés után emailben küldjük meg Neked amint tudjuk, de legkésőbb 24 órán belül!  Ha nem találod, kérlek keresd a spam mappában is.
Az időmérés az első pont (rajt) teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul.
A sikeres teljesítéshez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpontot szintidőn belül igazolnod kell! Ha pontot hagysz ki vagy a kijelölt útvonalat levágod, nem teljesíted az általunk kijelölt teljes távot, akkor a teljesítésed érvénytelen lesz! 

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek az eredmények felületen, illetve a GeoGo oldalán.

Sikeres teljesítés esetén a Café Madeleine kávézóban nyitva tartási időben átveheted a különleges érmet, illetve a nevezéshez járó 1000Ft értékű fogyasztást.

Mielőtt belevágnál, javasoljuk, hogy figyelmesen olvasd át a GeoGo információs oldalát és a GY.I.K.-et.

Részletek

Táv: 28.2km
Szintemelkedés: 527m
  Irányváltások száma: 58 cool
   Szintidő: 10óra

Ha autóval érkezel, akkor leparkolhatsz a bitumenes pálya mellett, ha busszal, akkor az „Etyek, községháza” megállónál érdemes leszállnod.  

A következő ellenőrző pontokon kell végighaladnod:

Rajt → Szent Orbán szobor(2,2km) → Újhegy(8,5km) → Kápolna(12,3km) → Mandulás(21,1km) → Szent Orbán szobor(26,6km) → Cél

fordulj Miután a Café Madeleine kávézótól elindultál a Kálvária-domb irányába, a domb bal oldalán futó Vajda János utcán vár egy kis bemelegítő szakasz. Az utca végén fordulj jobbra – ha látod a Nádas borműhely pincéjét, akkor jó helyen jársz 🙂 – majd hamarosan megpillantod a bal oldali szűk utcácskát, melyen feljutsz az Öreghegyre. Az úton felérve jobbra vedd az irányt, így pár kanyar után megpillantod az Etyeki kilátót, majd a kilátó után a kockaköves úton balra fordulva 750 méter zötykölődést követően eléred az első ellenőrzőpontot (2,2 km).

Az első ellenőrzőponton történő bejelentkezést követően folytasd utad tovább jobbra felfelé, majd a következő kereszteződésnél szintén fordulj jobbra. Haladj tovább a présházak között ki a szőlősig, majd tovább egyenesen a dűlő végéig, ott balra fordulva haladj felfelé a szőlőtőkék mellett amíg el nem éred a Korda Filmpark kerítését. Innentől egyszerű a dolgod, balra fordulva a kerítés melletti úton kell haladnod, megkerülve így a Filmparkot, egészen  az Alcsúti útig. Körültekintést követően kelj át az úton, a fasor túloldalán jobbra fordulva folytasd utad a szőlők mellett felfelé. Az erdő széléhez érve egy rövid szakaszon az Alcsúti út mellett kell haladnod, amíg egy erdei utat nem találsz a fenyvesben. Balra letérve a főútról a fenyvesben egy rövid szakasz után jobbra tartva haladj, amíg már csak a jobb oldaladon marad fenyves. Itt csak fuss tovább egyenesen fel  a szemközti Újhegyre. Az emelkedő tetején balra fordul az út a gerincre, menj egészen az utolsó telekig, azután jobbra le a következő útig, ahol ismét jobbos következik az Újhegyi útra. Körülbelül 500m után eléred a második ellenőrzőpontot (8,5 km). 

Újhegyi ellenőrzőpont után a kockaköves úton menj végig, majd balra le a Horváth utcán egészen a Boti útig. A Boti úton balra indulj, majd ~200m után jobbra egy murvás úton lejutsz a tó végéhez, ahol egy kis ösvényen át tudsz kelni a nádas között, majd egyenesen fel a második utcán balra (Szél utca). A faluból kifutva haladj tovább a szőlő dűlő mellett kb. 1 kilométert, ahol balra egy füves, később murvára váltó úton le tudsz menni a horgász házig. A tóparton jobbra indulj, szükség esetén a tóparti filagória mellett tudsz vizet venni. A tó végénél kell balra fordulni, tehát ne menj teljesen végig a múrvás úton 😉  A tó végénél egyenesen fel, át egy kis bokros közötti csapáson, majd egy mezőn az útig, ott balra, kövesd az utat, majd a végén jobbra fel a kápolnához. A kápolnához felérve – miközben bejelentkezel a harmadik ellenőrző ponton (12,3 km) – fújd ki magad és nézz körül! Ha háttal állsz a kápolnának, akkor jobbra lent a tó, előtted a falu, jobbra a kápolnapark mögött az Újhegy látható.

Továbbindulva haladj végig az úton a főútig, ahol körültekintés után kelj át és menj balra egyenesen a Kolombusz utcán, a végén jobbra a murvás úton a kőbánya felé. 1,5 kilométer után balra a szőlő felé, majd kb. 1 kilométer múlva eléred az erdőt, illetve egy vadkerítést… itt balra menj tovább. ~2km után elérsz a szőlős végéig, ahol balra menj 300 métert a keresztig, hogy ki tudj menni az Alcsúti útra, majd jobbra, távolodva a Filmparktól újabb 300 méter után vedd az irányt az út másik oldalán le az aszfaltos úton. Menj amíg el nem éred jobb oldalon a szőlőst, ott jobbra a szőlősorok előtt haladj a vadkerítésig, majd balra végig amíg a baloldaladon szőlőt látsz. A szőlős végén újra balos, ki az aszfaltos útra, ahol jobbra a mandula fasor elején meg is érkeztél a negyedik ellenőrzőpontra (21,1 km). 

Ha bejelentkeztél, akkor menj tovább az úton ~1,4 kilométert, majd balra a szőlő dűlők között egyenesen 1 km. A völgyben jobbra az erdei úton kanyarogva menj egészen a pusztazámori útig (~800 m), ott a földúton balra befelé az utat követve az Öreghegy lábáig. Az út végén jobbra, majd 200 méter után balra fel az Öreghegyre. Egyenesen fel a murvás úton kb. 400 méterre lesz az ötödik ellenőrzőpont. (26,6 km).

Már nincs sok hátra, kitartás! Jobbra indulj le a faluba, kb. 600m az aszfalos Öreghegyi út, ahol egy jobbos, majd 200 méter után egy balos és fel is tudsz menni a zöld dombra, egyenesen fel az út végéig. Balra fordulva az utat követve már csak egyenesen kell menned… a kereszteződéseknél egyenesen tovább. Néhány kanyar és már meg is érkeztél a célba, ne felejts bejelentkezni!

!

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A túrákon mindenki saját felelősségére indul. A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó túra/futás, a szükséges eszközökről és ellátmányról magadnak kell gondoskodni. Elfogadod és tudomásul veszed, hogy a szervezők a túrán esetleg bekövetkező balesetekért, bármilyen sérülésért vagy károkért nem felelnek, ahogyan azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes ellenőrzőponton igazold az áthaladásod, a rendszert megfelelően használd.
Nevezési díjat vissza nem utalunk, a nevezés másra át nem ruházható, Vis Major esetén sem (pl. a kör rajtunk kívülálló okból nem teljesíthető). A nevezés nem évül el, az egyetlen korlát, hogy amennyiben a kört a jövőben bezárjuk, úgy ennek időpontja előtt fel kell használni.

Gyerekek 16 éves kor alatt csak felnőtt felügyelettel indulhatnak, 16 év felett a szülő felelősségvállalása mellett, akár egyedül is.

A nevezéseddel elfogadod a részvételi szabályzatot!