Barion Pixel
Oldal kiválasztása

PINCEkör12km

Fuss vagy túrázz Etyek híres pincéi között

Lássuk!Indulás!

Figyelem!

 

A kör bármikor teljesíthető, korlátozások azonban előfordulhatnak. Kérlek ezekről tájékozódj az indulásod előtt.

12km

A PINCEkör a kisebbik etyeki kör, a maga majdnem 12km hosszával és 200m szintemelkedésével. 
Az útvonalon végighaladva teszel egy kört Etyek körül, közben bejárva a híres pincesorokat, illetve néhány csodás helyet.

Futás vagy túrázás közben érinted az Újhegyet, megcsodálhatod a boti kápolnát, körbejárod a horgásztavat, a Körpincét, a Kecskegödröt, végül az Öreghegyről fordulsz a cél irányába.

A rajt és cél egyaránt a Café Madeleine kávézó mellett található, itt majd átveheted a sikeres teljesítés esetén járó különleges érmedet és az 1000Ft értékű fogyasztást, ami segít visszapótolnod az elégetett kalóriákat 🙂

Javasoljuk, hogy töltsd le az útvonalat (.gpx) egy arra alkalmas eszközre (óra, telefon) és azt követve haladj.

Az út teljesen változatos: van aszfalt, kockakő, murva, füves mezei út, illetve földút is, ahol nedvesebb időben számolnod kell némi dagonyával!

A kört bármikor teljesítheted, a GeoGo alkalmazással tudod igazolni (nem kell QR kódokat keresgélned). A kör instant jellegéből adódóan nincs ellátás, magadnak kell gondoskodnod a szükséges frissítésről és felszerelésről.

geogo

Hogyan működik?

A PINCEkör teljesítésének feltétele a GeoGo honlapon történő regisztráció, illetve a teljesítések igazolásához szükséged lesz egy okostelefonra.

Az induláshoz szükséged lesz még egy egyedi kódra, amivel a túra teljesítését meg tudod kezdeni. Ezt a kódot a nevezés és fizetés után emailben küldjük meg Neked amint tudjuk, de legkésőbb 24 órán belül!  Ha nem találod, kérlek keresd a spam mappában is.
Az időmérés az első pont (rajt) teljesítésekor indul és az utolsó pont (cél) igazolásával zárul.
A sikeres teljesítéshez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpontot szintidőn belül igazolnod kell! Ha pontot hagysz ki vagy a kijelölt útvonalat levágod, nem teljesíted az általunk kijelölt teljes távot, akkor a teljesítésed érvénytelen lesz! 

A teljesítési adatok automatikusan megjelennek az eredmények felületen, illetve a GeoGo oldalán.

Sikeres teljesítés esetén a Café Madeleine kávézóban nyitva tartási időben átveheted a különleges érmet, illetve a nevezéshez járó 1000Ft értékű fogyasztást.

Mielőtt belevágnál, javasoljuk, hogy figyelmesen olvasd át a GeoGo információs oldalát és a GY.I.K.-et.

Részletek

Táv: 11.8km
Szintemelkedés: 209m
  Irányváltások száma: 32 cool
   Szintidő: 5óra

Ha autóval érkezel, akkor leparkolhatsz a bitumenes pálya mellett, ha busszal, akkor az „Etyek, községháza” megállónál érdemes leszállnod.  

A következő ellenőrző pontokon kell végighaladnod:

Rajt → Újhegy(1,5km) → „Kis Rettenetes”(4,2km) → Körpince(6,3km) → Kecskegödör(7,5km) → Etyeki kilátó(10,4km) → Cél

Miután a Café Madeleine kávézótól elindultál a Kálvária-domb irányába, a Magyar-kút utáni kereszteződésben tarts jobbra és haladj tovább a Horváth utcán (a főúttal párhuzamosan futó alsó utca). Az út végén fordulj balra felfelé (ez továbbra is a Horváth utca) és haladj végig rajta. Fordulj jobbra az Újhegyi utcára (kockaköves), majd haladj tovább kb. 500 métert az első ellenőrzőpontig (1,5 km).

Az első ellenőrzőponton történő bejelentkezést követően folytasd utad tovább az Újhegyi utcán (a kockakő később murvára vált), majd tovább egyenesen a föld utat követve, át a mezőn egészen a keresztező főútig. Az úton átkelve haladj keresztül a Kápolnaparkon, menj egyenesen a szemközti házig, ott fordulj balra, majd az út végén jobbra fel a kápolnához. A boti kápolna mellett elhaladva lefelé nem kell teljesen a tó partjáig menned, félúton balra kell fordulni, s a földúton tovább, amíg jobb oldalon a mezőn átcsapva a fák közötti kis ösvényen le tudsz menni a tó végéhez, illetve át a tó másik oldalára. A tó melletti murvás úton menj tovább a falu felé egészen a horgász házikóig (gyönyörű élénk zöld színű), ahol egy balost követően eléd tárul az általunk csak „kis rettenetesnek” becézett dombocska. Ha megmásztad, a tetején pihenésképpen jelentkezz be a második ellenőrzőponton (4,2 km).

Ha kifújtad magad, akkor a szőlősorok mellett haladj tovább a falu felé, majd végig a szemközti Szél utcán, a végén fordulj balra és kövesd az utat, a kereszteződésen haladj tovább egyenesen, amíg a jobb oldalon megpillantod a Református templomot. Mielőtt a templomig érnél fordulj balra, majd 200 méter után egy mindig nyitott vaskapun áthaladva megérkeztél a Körpincéhez, balra tegyél egy kör a pincék között. A Körpincénél kell bejelentkezned a harmadik ellenőrzőponton (6,3 km).

A pincéket elhagyva balra folytasd utad egészen a Honvéd utcáig, ott jobbra végig a főútig, majd az úton átkelve haladj tovább a tüzép előtt a murvás úton. Végig kanyarogva eljutsz a negyedik ellenőrzőpontra, balra a picék közé fordulva a Kecskegödörben. Jelentkezz be, mielőtt tovább indulnál (7,5 km).

A pincék között a kockaköves úton lejutva jobbra fordulj, majd hirtelen újabb éles bal kanyar a Deák Ferenc utcára. Innentől egy darabig csak az utat kell követned végig a falu szélén, az aszfalton is túl, a murvás úton egészen a Buzál-Mórocza Pincészetig. Itt egy jobbos után a pincészetet elhagyva enyhe emelkedő jelzi, hogy az Öreghegyre tartunk. A következő kereszteződésnél fordulj jobbra és haladj tovább, a kereszteződéseknél menj tovább egyenesen, amíg fel nem jutsz a kockaköves  öreghegyi pincesorra. Haladj egyenesen, amíg jobb oldalon meg nem pillantod az Etyeki kilátót, a lábánál lesz az ötödik ellenőrzőpont (10,4 km).

A bejelentkezést követően menj a murvás úton lefelé a falu felé, majd 450 méter múlva fordulj balra. Egy szűk murvás úton lejutsz egészen az Öreghegyi útig, ott jobbra indulj, majd 80 méter után balra le a Vajda János utcán. Ha leértél, akkor már látod is a célt… még pár méter egyenesen… ne felejts bejelentkezni a célban!

!

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A túrákon mindenki saját felelősségére indul. A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó túra/futás, a szükséges eszközökről és ellátmányról magadnak kell gondoskodni. Elfogadod és tudomásul veszed, hogy a szervezők a túrán esetleg bekövetkező balesetekért, bármilyen sérülésért vagy károkért nem felelnek, ahogyan azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes ellenőrzőponton igazold az áthaladásod, a rendszert megfelelően használd. 
Nevezési díjat vissza nem utalunk, a nevezés másra át nem ruházható, Vis Major esetén sem (pl. a kör rajtunk kívülálló okból nem teljesíthető). A nevezés nem évül el, az egyetlen korlát, hogy amennyiben a kört a jövőben bezárjuk, úgy ennek időpontja előtt fel kell használni.

Gyerekek 16 éves kor alatt csak felnőtt felügyelettel indulhatnak, 16 év felett a szülő felelősségvállalása mellett, akár egyedül is.

A nevezéseddel elfogadod a részvételi szabályzatot!